top of page

Citroen etherische olie

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022

Een citroentje uitpersen bij je ontbijt is een lekkere start van je dag en biedt veel gezondheidsvoordelen. Citroen is echt reinigend voor je lichaam. Ik gebruik hier de etherische olie van dōTERRA voor. Lemon is echt een heerlijke frisse olie. 's Morgens doe ik een druppeltje in mijn glas water om zo de dag lekker en fris te starten. Lemon is een reinigende, opbeurende en blij makende olie.
Lemon, een van dōTERRA’s best verkochte essentiële oliën, wordt ook vaak gebruikt als smaakversterker in desserts en hoofdgerechten. Citroen heeft een verkwikkend en opwekkend aroma.


Waar kan je Lemon allemaal voor gebruiken?


Lemon kan koortsverlagend en weerstandverhogend werken. Hij is fijn te gebruiken bij een vette huid, huiduitslag en gesprongen adertjes. Broze nagels kunnen een beetje lemon etherische olie erg waarderen. Lemon geeft het haar glans wanneer het wordt toegevoegd aan de shampoo en werkt ook tegen vet haar en roos.Emotionele ondersteuning van Lemon


Lemon kan je wakker laten worden en geeft je snelle reflexen om de problemen van alle dag aan te kunnen. Lemon brengt een frisse wind in je gedachten en zuivert de gedachten van de opgehoopte stof van het verleden. Lemon leidt onmiddellijk in het hier en nu. Lemon kan helpen bij concentratieproblemen, stress, treuren en verdriet. Hij werkt dan opbeurend.Bakken met lemon etherische olie

Ben je een fan van desserts met citroen? Je kunt nu je favoriete traktaties en dessertrecepten een zoete, pittige twist geven door een vleugje citroen essentiële olie toe te voegen. Bij goed gebruik voegt Lemon essentiële olie vaak een zoete, suikerachtige smaak toe aan desserts, zonder de bewerkte suikers of andere alternatieve ingrediënten. Transformeer je favoriete lekkernijen met een citroensmaak - probeer vandaag nog iets te bakken met Lemonolie!

Kijk ook voor een heerlijk recept met Lemon bij mijn blog over citroenkoek.Gebruiktips:

 • Iedere ochtend een glas water met 2 druppels lemon helpt je lichaam te zuiveren, je lever te ondersteunen en stimuleert je spijsvertering.

 • Vieze geur in huis? Doe lemon in de diffuser.

 • Restanten van stickers? Lemon haalt de kleverige laag zo weg. Ook als je hars aan je handen of op je kleren hebt van bomen of nieuwe planken!

 • Lemon in een diffuser is een blij makende geur, voor als je wat ondersteuning kunt gebruiken.

 • Als je meer concentratie nodig hebt doe dan lemon en peppermint samen in een diffuser.

 • Lemon is een ideale niet giftige reiniger voor in de keuken.

 • Lemon smelt plastic dus doe hem niet in een plastic flesje met water.

 • Hij smelt dus ook de microplastics in ons lichaam weg. Dit ondersteunt om weer een stabielere hormonale balans te krijgen.

 • Bij koorts werkt hij koortsverlagend. Smeer dan een druppel onder de voeten.

 • Pas op met de zon! Deze olie maakt de huid foto toxisch. Dat betekent dat wanneer je de olie op je huid smeert en er daarna mee in de zon gaat een vlekkerige huid kan krijgen. Niet schadelijk maar ook niet echt mooi.

 • Bij kinderen altijd verdunnen met Gefractioneerde kokosnootolie.Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page