top of page

De balans tussen mij en mijn kinderen.

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022

Is het voor jou ook wel eens zoeken naar de momenten voor jezelf? Dat de dag voorbij gevlogen is en je denkt: " Wat heb ik nu eigenlijk gedaan?" Met 4 jongens in huis verloopt de dag altijd anders dan ik van tevoren had bedacht. Ze vragen veel aandacht en willen van alles van me. Mam, waar ligt de….? Mam, kan jij me even snel naar … brengen? Mam, wat vind jij van ….? Zelfs in het kleinste kamertje weten ze me nog te vinden! Het is continue schakelen van iets regelen, tot serieuze gesprekken, naar hé ik was toch iets voor mezelf aan het doen.


Meer balans creëren.

Om meer balans te creëren tussen mijn eigen prioriteiten en die van mijn kinderen, mijn man, mijn werk, vrienden en familie probeer ik me aan een aantal dingen te houden:

 1. We hebben een gezinsagenda waar we alle activiteiten in zetten. Zo wordt voor iedereen overzichtelijk waar we allemaal druk mee zijn. Zo kan ik ook precies zien waar echte effectieve tijd voor mezelf is. Ik moet eerlijk toegeven dat bij ons ook wel eens weken voorbij gaan dat de agenda helemaal vergeten wordt om in te vullen. Ik merk dan ook echt verschil met hoe gestroomlijnd het weer is als ik de kalander wel goed invul.

 2. Vaste tijdstippen en vaste rituelen helpen ook voor balans en rust in de tent. Zo eten wij door de weeks bijv altijd rond 17:15, omdat alle dagen wordt gevoetbald. Zo weet iedereen dat ze uiterlijk 17:15 thuis moeten zijn en voor diegene die kookt dat het eten klaar moet staan om 17:15.

 3. Duidelijkheid naar de kinderen scheppen. Wat kunnen ze allemaal zelf doen en elkaar om hulp vragen. Ze hebben mij echt niet altijd nodig! Vele handen maken licht werk.

 4. Durf om hulp te vragen aan je familie of vrienden of de buren. Als je klem loopt in je planning is er echt altijd wel iemand die even een helpende hand kan bieden. Bij ons is dat heel vaak mijn moeder. Ze zeggen wel eens: " Eens een moeder, altijd een moeder!" Bij mijn moeder is dat ook echt zo! Wat heeft zij altijd ontzettend veel bijgesprongen en geholpen.

 5. Neem af en toe een dag de tijd om echt even helemaal tot jezelf te komen. Bijvoorbeeld met een dagje sauna of middagje wandelen in het bos of een vrouwencirkel. Ik merk dat als ik relaxed ben, dat ook zijn weerslag heeft op onze kinderen.

 6. En dan heb ik nog de oliën die ik als ondersteuning inzet!Balance smeren voor meer balans

Balance is één van mijn favoriete oliën om in balans te blijven, omdat hij ervoor zorgt dat ik meer uit mijn hoofd ga en mezelf beter kan voelen en daardoor meer bij mezelf kan blijven. Als ik Balance onder mijn voeten smeer merk ik dat ik rustiger kan reageren en ook betere beslissingen kan nemen.Onverwachte dingen kunnen ons uit balans brengen. Balance helpt je jezelf terugvinden en te aarden.


Het frisse en houtachtige aroma van Balance is een perfecte olie voor als je een beetje harmonie in je leven nodig hebt. Spar, ho hout, frankincense, blauw boerenwormkruid en blauwe kamille combineren uitstekend met Gefractioneerde Kokosolie voor een verleidelijke geur die bij gebruik op de huid voor een rustgevend, ontspannen en aardend gevoel zorgen.


In onze dagelijkse bezigheden wordt veelal een beroep gedaan op onze bovenste chakra’s. We zitten veel in ons hoofd, denken veel na en vergeten dan te voelen wat goed is voor onszelf. Balance activeert de verbinding met de onderste chakra's, waardoor dit weer meer in evenwicht komt. Balance helpt mensen weer in contact te komen met hun lichaam en te voelen. Hij helpt je hierdoor verbinding aan te gaan met mensen om je heen. Hij activeert je innerlijke kracht en leert je gronden in het nu.Toepassingen

 • Breng Balance aan op de nek en polsen om het gevoel van kalmte te bevorderen.

 • Combineer Balance met bijvoorbeeld Epsom-zout in een warm bad voor ontspanning.

 • Gebruik Balance om een rustige omgeving te creëren bij het mediteren of beoefenen van yoga.

 • Breng Balance aan onder de voeten voor het bevorderen van een evenwichtig gevoel gedurende de dag.

 • Breng Balance aan op de huid (meng het door je bodylotion) voor het slapen gaan om jezelf te stabiliseren en vreedzame dromen te bevorderen.


Gebruiksaanwijzing

Op de huid: voor massage, mix 5 druppels met 10 ml draag olie. Voor in bad, mix 5 druppels met 5 ml draagolie. Voor parfum, mix 1 druppel met 10 druppels draagolie.

Uitsluitend voor gebruik op de huid.Wil jij ook leren hoe je essentiële oliën inzet?


Wil jij ook deze olie of andere musthaves voor thuis of in je handtas? Schrijf je in voor een kit of volg eerst een basisworkshop waarbij ik je alles uitleg over hoe je de essentiële oliën gebruikt. Daarna kan je lekker zelf aan de slag met de essentiële oliën die jij graag gebruikt en nodig hebt. Schrijf je in en ik neem contact met je op!Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page