top of page

Gefractioneerde kokosnootolie

DōTERRA's volledig natuurlijke gefractioneerde Kokosolie, is een verzachtend middel dat de droge huid verzacht en hydrateert en tegelijkertijd de opname van etherische olie verbetert.


In tegenstelling tot andere plantaardige drageroliën, laat gefractioneerde kokosolie de huid zijdezacht en glad aanvoelen zonder een vettig na-effect. Gefractioneerde kokosolie trekt gemakkelijk in de huid en is oplosbaar met alle essentiële oliën. Omdat gefractioneerde kokosolie kleurloos en geurloos is, is het perfect om te mengen met etherische oliën, omdat het hun oorspronkelijke geur en voordelen behoudt. Deze dragerolie is ideaal voor de droge of onrustige huid en zorgt voor een rustgevende barrière zonder de poriën te verstoppen.


Wanneer je etherische oliën topisch aanbrengt, kun je de hoeveelheid die je gebruikt verminderen terwijl je nog steeds profiteert van hun krachtige voordelen door gefractioneerde kokosolie te gebruiken. Gefractioneerde kokosolie is ideaal voor het verhogen van de plaatselijke verspreiding van etherische olie. Om het meeste uit je etherische oliën te halen, verdun je één deel etherische olie tot vijf delen of meer gefractioneerde kokosolie, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid, of zoals aangegeven op een etiket met essentiële oliën.

Dit natuurlijke verzachtende middel is verrijkt met hydraterende eigenschappen die bij het aanbrengen de droge huid helpen verzachten en kalmeren. Om je ervaring te verbeteren, voeg je een druppel van je favoriete etherische olie toe aan de gefractioneerde kokosolie en verdeel je deze blend over je huid voor een verfrissende en gepersonaliseerde geur.


Als je een gevoelige huid hebt, wordt gefractioneerde kokosolie sterk aangeraden. Gefractioneerde kokosolie kan helpen sterke etherische oliën te verdunnen, terwijl je toch hun actuele voordelen kunt verkrijgen. Het verdunnen van etherische oliën met gefractioneerde kokosolie helpt de gevoeligheid te verminderen.


Hieronder vind je een aantal fijne recepten die je kan maken met gefractioneerde coconutoil.


Hou je van een goede zoutscrub?

DIY Coconut Salt Scrub geeft je een zachte, stralende huid en is een perfecte manier om afscheid te nemen van de droge, gebarsten huid van de winter en hallo tegen de gladde, gehydrateerde huid van de lente. Deze eenvoudige kokosscrub is doordrenkt met gefractioneerde kokosolie en helpt bij het exfoliëren en verjongen van de huid. Je kunt deze zoutscrub ook personaliseren met je favoriete etherische olie.


Ingrediënten

1 cup biologische vaste kokosolie

1 cup Roze Himalaya (of Epsom) zout

¼ cup gefractioneerde kokosolie

15 druppels van je favoriete essentiële olie

Instructies

1. Smelt de zuivere vaste kokosolie.

2. Voeg gefractioneerde kokosolie en roze Himalayazout toe aan gesmolten kokosolie.

3. Roer tot gecombineerd.

4. Voeg etherische olie toe.

5. Laat zitten tot de kokosolie stolt, roer elke 10 minuten. Tip: Zet in de koelkast om het koelproces te versnellen.

6. Roer tot alles goed gemengd is en bewaar in een luchtdichte container.

7. Voor gebruik op de huid wrijven en afspoelen met warm water.




Makeup Remover doekjes

Deze werken goed voor dagelijks gebruik of voor momenten waarop je hardnekkige make-up moet verwijderen. Ze zijn minder duur om te maken dan de doekjes die je in winkels vindt. Daarnaast bevatten gekochte producten vaak agressieve chemicaliën die de huid kunnen uitdrogen en ongezond kunnen laten aanvoelen. In plaats daarvan hydrateren deze doe-het-zelf-doekjes de huid en je een gezonde, gladde en stralende huid geven. Ze bieden ook een snelle en gemakkelijke manier om make-up te verwijderen terwijl je onderweg bent, om de kinderen te helpen of als je gewoon te moe bent om een uitgebreid schoonmaakritueel toe te passen.

Melaleuca, of Tea Tree, etherische olie wordt in dit recept gebruikt omdat het bekend staat om zijn reinigende en verjongende werking op de huid. Tea tree helpt ook bij het verminderen van oneffenheden en kalmeert incidentele huidirritaties, waardoor het een geweldige aanvulling is op dit doe-het-zelfrecept.

Ingrediënten:

2 eetlepels toverhazelaar

2 eetlepels gefractioneerde kokosolie

2 eetlepels gedestilleerd water

1-2 druppels Melaleuca (Tea Tree) olie

Rol stevig keukenpapier

Instructies

1. Combineer toverhazelaar, gefractioneerde kokosolie en water in een kleine schaal en roer door elkaar.

2. Voeg Tea Tree etherische olie toe.

3. Je kan dit alles in een flesje doen en gebruiken op (uitwasbare) pads of:

4. Gebruik een gekarteld mes om de rol keukenpapier in de breedte doormidden te snijden en gebruik de ene helft.

5. Haal de kartonnen rol eruit en stop in een luchtdichte container en giet de oplossing over de rol keukenpapier.

6. Plaats het deksel terug en schud.

7. Om te gebruiken, trekt u de doekjes uit het midden en veegt u de make-up af.


Opmerking: dit recept werkt voor alle huidtypes. Op een koele, droge plaats bewaren en binnen drie maanden gebruiken.


Massage

Geniet van een ontspannende en rustgevende massage met gefractioneerde kokosolie. Deze dragerolie hydrateert en kalmeert niet alleen je huid bij gebruik tijdens een massage, maar helpt ook om het bereik van je essentiële oliën te vergroten. Meng voor een ideale massage gefractioneerde kokosolie met kalmerende essentiële oliën en masseer deze combinatie in je nek en schouders voor een diepere ontspanning. De viscositeit van de gefractioneerde kokosolie helpt ook om massageslagen vloeiender te maken.


Voetmasker

Wist je dat je voeten de meeste poriën per vierkante centimeter bevatten dan enig ander lichaamsdeel? Met deze informatie kun je je voorstellen hoe belangrijk het is om je voeten goed te behandelen. Dit doe-het-zelf-voetmasker met gefractioneerde kokosolie en bergamotolie is een geweldige manier om je voeten te voeden en tegelijkertijd gebarsten hielen en een droge huid te verwijderen. Je zult genieten van de zachte en rustgevende resultaten! Alles wat je in de poriën van de voeten wrijft, wordt door de rest van het lichaam opgenomen, des te meer reden om je best te doen om hoogwaardige, biologische ingrediënten voor dit voetmasker te verzamelen.


Ingrediënten:

½ cup biologische Griekse yoghurt

2 table spoons biologische rauwe honing

2 scheutjes dōTERRA Gefractioneerde Kokosolie

1 stengel biologische bleekselderij

6 druppels Bergamotolie


· De probiotica in Griekse yoghurt helpen bij het leveren van heilzame eiwitten en het melkzuur dat het bevat, bevrijdt het oppervlak van oude cellen en maakt plaats voor een stralende, frisse huid.

· Selderij is rijk aan zink, wat helpt bij het herstellen van een droge, gebarsten huid. Selderij bevat ook vitamines en is reinigend en ontgiftend.

· Rauwe honing is een natuurlijke bevochtiger, bevat heilzame enzymen en antioxidanten en heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

· Essentiële olie van bergamot is kalmerend en verzachtend voor de huid.


Instructies:

1. Rasp de stengel bleekselderij en giet overtollig vocht af in een zeef of met keukenpapier.

2. Voeg bleekselderij en resterende ingrediënten toe aan de keukenmachine of blender.

3. Mixen tot een gladde substantie.

4. Maak een nat washandje klaar of ga bij het bad zitten of aan de keukentafel met een teiltje water.

5. Breng het masker onmiddellijk aan op de hele voet met de vingers of een kwast.

6. Laat 15-20 minuten intrekken terwijl u geniet van het verkoelende gevoel van het masker en de kalmerende effecten van essentiële bergamotolie.

7. Spoel af en geniet van je gevoede en gehydrateerde voeten.



make-upborstel cleaner

Wanneer make-upborstels vaak worden gebruikt, hebben ze de neiging om vuil, olie en oude cosmetische resten te verzamelen. Geef je make-upborstel een schoonmaakbeurt door deze reiniger te gebruiken; gefractioneerde kokosolie, tea tree-olie en grapefruitolie en je geeft je make-upkwast een zuiverende wasbeurt en helpt de effectiviteit ervan te behouden.



Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen gefractioneerde kokosnootolie of etherische oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Of kijk even verder, want er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.



Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


Over het gebruik van oliën in het algemeen:

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page