top of page

Havermout-Lavendel badzout

Dit recept zit vol met prachtige ingrediënten die goed zijn voor je lichaam en geest en het is ook nog eens heel makkelijk zelf te maken!Wat zijn de voordelen van deze Havermout Lavendel Badzout?


Elk ingrediënt heeft zijn eigen kracht en voordelen. Epsomzout helpt je lichaam te ontgiften en onstekingen te verlichten. De havermout verzacht de droge huid en verlicht bij eczeem en allergiën (Ook fijn om in te zetten bij waterpokken). Dode zeezout brengt verlichting bij vermoeide spieren, spierpijn en bijv. artritis. Maiszetmeel werkt verzachtend bij huidirritaties en de lavendel etherische olie werkt ontspannnend en huid verzorgend.
Benodigdheden:


150 gram Epsom zout

75 gram havermout

100 gram zeezout

50 gram maïzena

10 druppels lavendel etherische olie

10 gram gedroogde lavendelbloemen (optioneel)Werkwijze:


Maal de havermout en eventuele lavendelbloemen fijn in een blender of keukenmachine tot het bijna een poeder is.

Neem een grote kom en combineer de havermout met het epsom zout (bitterzout), zeezout, maïszetmeel, lavendel etherische olie tot het goed gemengd is en alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Doe dan in mooie glazen potjes (bijv. weckpotjes), etiket erop en klaar!

Met een leuk lint erom kan je er een leuk cadeau van maken.Gebruiksaanwijzing:


Schep 4 volle eetlepels havermout-lavendel badzout in het stromende badwater.

En dan…. genieten en ontspannen. Heerlijk ontspannend en rustgevend voor je geest en je huid.Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page