top of page

Meer rust in huis tijdens de spannende Sinterklaas periode.


Oh oh oh wat is het weer spannend. Zal hij wel aankomen? Komen de cadeautjes wel heel en goed aan in Nederland? Zijn de pieten wel goed voorbereid en weten ze wat ze waar moeten brengen? Elk jaar is het weer een spannend verhaal op NPO3. Samen met de kinderen kijken we lekker onder ons fleecedekentje de afleveringen van het Sinterklaasjournaal.

Maar al die spanning kan bij (gevoelige) kinderen ook zorgen voor drukte, onrust en angst.Welke olie in te zetten bij drukte en onrust?

Lavendel is de olie om dan in te zetten. Lekker diffusen in de woonkamer en in de slaapkamer wanneer ze naar bed gaan. Een roller maken met lavendel en kokosolie is handig om te gebruiken wanneer ze veel buiten spelen, bij vriendjes of naar school zijn. Even op de polsen en in de nek rollen en klaar. De scherpe randjes gaan er zo net wat vanaf, waardoor het voor hen fijner is, want ze voelen zich minder onrustig en ik word daar ook zeer blij van!


Wat kan je nog meer met de Lavendel olie?


Je kan de olie ook inzetten bij Allergieeën (lavendel is een antihistamine), muggenbeten en -steken, steenpuisten, blaren, gespannen borsten, waterpokken, luieruitslag, ideaal bij brandwonden en zonnebrand, hooikoorts, droge lippen, gas winderigheid, droog of broos haar, slapeloosheid, jeuk, jetlag, krentenbaard, hyperactiviteit, huiduitslag, littekenherstellend, spruw, zweren, duizeligheid, worden, verwondingen en rimpels.


De Emotionele werking van Lavendel:


De essentiële olie van Lavendel kalmeert bij opwinding en angst. Bij mentale stress kan de geur ook ondersteuning bieden. Hij stimuleert het parasympathisch zenuwstelsel, Beschermt tegen negativiteit, stress en prikkelbaarheid.

Lavender brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.Gebruiktips:

 • Mag puur aangebracht worden op een schaafwond of open plek om te verzachten.

 • 1 dr verdund met FCO op eczeem .

 • Doe een druppel in je mascara roller. Het voorkomt irritatie en je voedt en verzorgt de wimpers.

 • Bij hooikoorts; doe 1 druppel lavender puur op de tong. Eventueel na half uur herhalen. Bij heftige klachten ook lemon en peppermint en evt tea tree erbij.

 • Dit werkt ook voor luchtweg allergieën zoals voor hondenharen, huisstofmijt, maar ook allergieën voor bijv. koemelk

 • Doe 1 druppel puur op een brandwond. Is de brand er na een half uur nog niet helemaal uit herhaal dit dan.

 • Doe Lavender en Air in een diffuser en zet deze naast je bed. Hierdoor val je makkelijker in slaap en slaap je dieper en meer ontspannen.

 • Geniet van een fris en schoon matras. Strooi een mengsel van 1 kopje zuiveringszout en 10 druppels essentiële olie van Lavendel over je matras. Laat het mengsel ten minste één uur zitten. Daarna matras stofzuigen. In combinatie met tea tree goed tegen de huisstofmijt. Dit kan ook met Eucalyptus, Pepermunt, Clove (kruidnagel), of Rosemary.

 • Rol/smeer lavendel op je slapen en achterkant van je nek om angstige gevoelens, stress en angststoornissen te verlichten. Ook kun je 1 druppel in je hand gebruiken; maak van je handen een kommetje en inhaleer bewust.

 • Een paar druppels in honing in het badwater zorgt voor een ontspannend bad.

 • Een jeugdpuistje? Geen nood, breng meerdere malen per dag lavender puur aan en hij zal snel weer verdwijnen.

 • Lavender breekt cortisol af, dus bij stress en angst mag je 3x daags 3 druppels lavender in een capsule innemen.

 • Na het scheren kan je huid geïrriteerd zijn, verdeel dan 1 dr lavender over de huid. Eventueel verdunnen met kokosolie zodat je makkelijker kan verdelen.

 • Wanneer lavender niet snel werkt mag je dit ook proberen met tea tree.

 • Lavender heeft een huidherstellende werking op bv open plekken en doorligplekken.

 • Werkt uitermate kalmerend op honden met vuurwerkangst. Doe 1 dr op de schoft om ze algemeen kalm te houden en bij heftige paniek. Doe 1 dr op je hand en aai zijn hoofd en oren hiermee.Welke oliën kan je nog meer inzetten bij spanning, onrust en angst?


Wild orange, Lemon, Copaiba, Nerolie, Calmer, Serenity, Balance, Aromatouch en Cheer zijn ook hele fijne oliën om in te zetten wanneer er perioden zijn van stress, onrust en angst.

Je kan ze diffusen, lekker smeren in je nek, op je polsen of onder je voeten en soms is innemen een optie.Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page