top of page

Met jongens binnen spelen tijdens een tornado en toch een rustige sfeer!

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Dat klinkt als utopia hè? Maar wat nou als het echt kan? Cor en ik hebben samen 4 jongens in de leeftijd van 6 jaar, 7 jaar, 12 jaar en 14 jaar. Als ze niet naar buiten kunnen, vanwege bijvoorbeeld het slechte weer dan is dat voor ons een echte uitdaging. En dat is nog een understatement. Onze jongens hebben enorm veel energie (oeps, misschien hebben ze dat ook wel een beetje van mij.) Ze hebben veel beweging nodig om deze energie kwijt te kunnen. Dat rent de hele dag achter elkaar aan, zitten de hele dag aan elkaar te plukken en stoeien en rollen over de vloer. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Herkenbaar? We kunnen wat aanpassingen doen om er beter mee om te gaan. Daar zijn natuurlijk wel wat voorwaarden en voorbereidingen voor nodig.
tips om bij slecht weer toch een gezellige sfeer te creëeren.


  1. Zet even je eigen planning en klusjes op de tweede plaats en maak eerst tijd voor de kinderen. Bedenk samen leuke spelletjes of waar ze mee kunnen spelen. Na een half uur kan jij dan lekker weer je eigen ding doen!

  2. Geen inspiratie om iets te verzinnen en vinden ze niets leuk? Schrijf heel veel opdrachtjes, spelletjes, speelgoed om mee te spelen op verschillende briefjes en vouw ze dubbel. Stop ze in een bakje en om de beurt mogen ze er 1 pakken en die uitvoeren. Echt waar hoor, ineens willen ze dan wel kleuren! Bizar hoe dat werkt!

  3. Wandel tussendoor even langs en geef ze een aai over de bol en/of speel even mee. Zo voelen ze dat jij er bent en dat je het waardeert dat ze zo lekker spelen.

  4. Ga lekker bakken. De geur maakt je blij en je hebt iets om naar uit te kijken. De citroen cake die in mijn andere blogs beschreven staat is altijd lekker en je kan het ook nog ik cupcakes doen natuurlijk! Heerlijk voor de komende regenachtige dagen.En wat als het nu echt gaat stormen en tornado's worden voorspeld?


Ik weet als geen ander dat het weer een enorme invloed kan hebben op kinderen. Als het stormt, stormen zij gewoon mee. Woelig en onrustig bewegen ze door de ruimte en het lijkt wel alsof alles door je vingers glipt. Ze luisteren totaal niet naar wat je zegt of wat je van ze vraagt en dan kunnen ze ook nog de grootste ruzie hebben met elkaar. Het lijkt wel alsof ze elkaar letterlijk niet horen door het geruis van de wind. Ga zelf maar eens buiten staan tijdens een storm. Je hoort elkaar echt niet! Het is dan eigenlijk ook gewoon accepteren dat ze druk mogen zijn. Het helpt mij om dan mezelf lekker in te smeren met balance of Vetiver. Deze oliën zorgen dat ik beter geaard ben en dus beter bij mezelf kan blijven. Wil je meer weten over balance essentiële olie? Lees de blog over balans.
Wat te doen als al het andere niet werkt.


Zet de diffuser aan met Wild orange, Balance en Lavender etherische oliën. Deze oliën zijn rustgevend, kalmerend, blijmakend en aardend. Ken je dat gevoel van grof schuurpapier? Soms kan de sfeer ook aanvoelen als grof schuurpapier. Je kinderen die continu langs elkaar schuren en niets van elkaar verdragen. Deze combi helpt om weer fijn schuurpapier te creëeren. Het is de perfecte combi om de soms wat venijnige sfeer te verzachten en het ruikt ook nog lekker! Meestal zet ik de diffuser bij voorbaat al aan. Voordat ze thuis komen staat hij al lekker te stomen.Heb je na het lezen van mijn blog zin om meer te weten te komen over de heerlijke oliën? Geef je op voor een workshop om kennis te maken en meer te leren over deze musthaves voor in huis!

Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

148 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page