top of page

Zelf parfum maken met natuurlijke etherische oliën.

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Heb jij ook lekkere etherische oliën in huis? Dan gebruik je de oliën vast voor in de diffuser om je huis lekker te laten geuren, om je gemoedstoestand te beïnvloeden of om je gezondheid te ondersteunen. Maar je kan nog veel meer met essentiële olien doen, zoals zelf parfum maken. Ik vind een lekker geurtje heerlijk en sinds ik de etherische oliën in huis heb gebruik ik ze graag als parfum. Het is echt super simpel, als je je aan een aantal regels houdt.Experimenteren tot je je eigen persoonlijke geur hebt gevonden.


Het is zo leuk om zelf te experimenteren en je persoonlijke geur te vinden. Het is daarom handig dat je altijd opschrijft welke oliën je gebruikt hebt en hoeveel. Zo kan je altijd nieuwe maken wanneer jouw favoriete mengsel op is. Voordat je gaat beginnen met experimenteren is het handig wat achtergrond informatie te krijgen.Wat is handig om te weten?

Om een lekkere parfum blend te creëren is het handig om te weten dat essentiële oliën verschillende tonen hebben. Te weten basistonen, middentonen en toptonen. Om een harmonieuze geur voor een parfum te creëren heb je deze drie tonen nodig. Naast de essentiële oliën die je nodig hebt, gebruik je 96% pure alcohol en gedestilleerd water wanneer je een spray maakt of je gebruikt gefractioneerde kokosnootolie om een parfumroller te maken. Wees niet te bang met experimenteren, want in principe kan en mag alles.De verschillende tonen uitgelegd.


  1. Basis tonen; deze geuren blijven het langste hangen en ruik je pas later. Normaal gesproken is 50% van de essentiële olie in je parfum een basistoon. Voorbeelden van basistonen zijn; Cedarwood, Clove, Frankincense, Myrrh, Patchouli, Sandelwood, Spikenard, Vanilla, Vetiver

  2. Midden (hart) tonen; Vaak worden deze oliën het hart van de blend genoemd. Deze oliën verbinden de basis- en toptonen met elkaar. Dit zijn de geuren die je even ruikt wanneer je het opsmeert. Voorbeelden van middennoten zijn; Black pepper, Cadramom, Cassia, Clary sage, Chamomille, Cinnamon, Cypress, Geranium, Ginger, Helichrysum, Jasmine, Lavender, Lemongrass, Melissa, Rose, Rosemary, Lang Lang.

  3. Top tonen zijn de geuren die je als eerste ruikt wanneer je het parfum opsmeert en die snel vervliegen. De toptonen begeleiden je als het ware naar het hart waar de middennoten hun werk gaan doen. Het zijn de frisse, lichte aroma's die hier onder vallen. voorbeelden van top tonen zijn; Basil, Bergamot, Eucalyptus, Grapefruit, Juniper Berry, Lemon, Linme, Manderin, Neroli, Orange, Palmarosa, Peppermint, Petitgrain, Clary sage, Spearmint, Tangerine.Hoe maak je nu je eigen parfum?


De basis formule voor een parfumspray:

  1. 2 teaspoons 96% pure alcohol (te koop bij de drogist).

  2. 2 tablespoons gedestilleerd water.

  3. 15 druppels etherische olie.

  4. 10 ml sprayflesje (Heb je een 20 ml flesje doe je alles keer 2 enz.).

De basis formule voor een parfumroller:

  1. Ongeveer 20 druppels etherische olie.

  2. gefractioneerde kokosolie.

  3. 10 ml rollerflesje.Lekkere essentiële oliën parfumrollers met gefractioneerde kokosolie


parfum rollers
zelf parfum rollers maken

Ik vind het zelf het fijnste om rollers te maken met gefractioneerde kokosolie. Ik rol deze dan op de polsen, achter de oren en op de hals.

Parfum ideeën om te maken:


Luminate

2 dr cinnamon

8 dr bergamot

10 dr frankincense


Magnetic

4 dr juniper berry

8 dr Frankincense

8 dr Tangerine


Intrinsic

2 dr Rosemary

10 dr Sandelwood

10 dr Grapefruit


Candor

4 dr lavender

6 dr Bergamot

12 dr Cederood


Vicarious

4 dr lemongrass

6 dr Coriander

12 dr Patchouli


Authentic

6 dr Geranium

6 dr Wild orange

12 dr Ylang Ylang


Elegant

6 dr Ylang Ylang

8 dr Wild Orange

10 dr Cedarwood


Zealous

2 dr lime

8 dr Wild orange

12 dr CorianderAanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.


https://doterra.me/fC0fnm


Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page