top of page

Ik ga op vakantie en neem mee...

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Het is altijd een hele voorbereiding voordat je 1 of 2 weken lekker op vakantie kan gaan. Ik weet nog dat ik vroeger, voordat we kinderen kregen, een paar dagen van te voren begon met spullen opzij te leggen. Ik maakte stapeltjes en kruiste dan af op mijn lijstje wat ik had. Sinds er 4 kinderen in huis rond lopen is dat iets wat ingewikkelder geworden. Waar ik denk even wat spullen apart te leggen, trekken zij het er net zo hard weer tussen vandaan. Eerlijk gezegd ben ik ook echt aan vakantie toe, als de hele auto is volgepakt. En mijn man verdiend een medaille voor het geduld wat hij heeft met mij en de 4 kinderen.Wat neem ik dan allemaal mee?


Naast de standaard checklists met kleding, toiletartikelen enz... neem ik mijn eigen EHBO spullen mee. Je zal vast begrijpen dat ik daarvoor niet naar de apotheek hoef, maar gewoon zelf mijn zalfjes, spraytjes en rollers maak. Ik neem altijd iets mee om de muggen en teken te weren of als we onverhoopt toch geprikt zijn een muggenbultenroller. Op vakantie neem ik ook altijd een vallen en stoten roller en schaafwondenspray mee. Daarnaast o.a. nog oliën voor buikpijn, diarree, obstipatie, hoofdpijn, allergie en de luchtwegen.Hoe maak je deze rollers en sprays?


 • Anti-muggenolie; dat is Terrashield. Deze is lekker makkelijk, want die is kant en klaar en hoef je niets meer aan te doen. Zie mijn andere blog over de muggenspray.

 • Anti-tekenspray; Ik neem dan de gewone Terrashieldspray en vul die aan met 20 dr eucalyptus en 20 dr lemongrass. even rustig schudden en klaar!

 • (Schaaf)wondenspray: Doe van Lavender, tea tree (melaleuca), frankincense van elk 15 druppels in 30 ml spray en vul aan met FCO. De wond schoonmaken en spray dan op de wond. Het haalt de brand eruit, het ontsmet en laat de wond veel sneller dicht groeien. Dit recept gebruik ik voor het hele gezin ongeacht leeftijd (vanaf 3 jaar)

 • Vallen en stotenroller: Meng in een 10 ml roller Frankincense en lavender en deepblue van elk 8 dr (nog beter met geranium en helichrysum erbij) aanvullen met FCO. Smeren op de pijnlijke plek of bult. Evt elk half uur herhalen. Ook deze gebruik ik voor het hele gezin.

 • Muggenbultenroller: 15 dr Lavender en pepermunt mengen met FCO in een 10 ml roller. Rollen op de muggenbult. Zo nodig wat vaker en elk half uur. Maar vaak is 1 à 2 keer al genoeg.

 • Slapenblend: Maak een 10 ml roller van 10 dr lemon en lavendel, (evt met vetiver, serenity) en aanvullen met FCO. Smeer lekker onder de voeten en evt. op je polsen en achter je oren. Denk ook aan 2 dr Lavender en 2 dr air samen in de diffuser. Evt andere rustgevende kalmerende olien zijn; ylang ylang, roomse kamille, clary sage, wild orange, bergamot, petitgrain, geranium, melisse, sandelwood.


Verder neem ik altijd aantal standaard flesjes mee zoals;

 • Zengest, voor maag en darmen.

 • OnGuard, voor keel en bescherming.

 • OnGuard spray om makkelijk en snel wat te ontsmetten.

 • Tea tree, om te ontsmetten en bij hoesten.

 • Lavendel, kalmerend en rustgevend en allerlei huidprobleempjes en allergie.

 • pepermunt, voor verkoeling en hoofdpijn.

 • Air voor de luchtwegen.

 • frankincense voor hoofdpijn, aardend en kalmerend effect en ook huidissues.

 • Balance, om te aarden en lekkere geur om me me in te smeren.

 • lemon, voor in mijn water. Smaakt lekker en helpt met reinigen.

 • Gefractioneerde kokosnootolie om mee te verdunnen wanneer nodig.

Eigenlijk is de home - of family essentials kit ideaal voor huis, tuin, keuken en vakantie!Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.


https://doterra.me/fC0fnm


Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.
119 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page