top of page

Natuurlijke oplossingen voor je EHBO

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022

Leuk die essentiële oliën, maar hoe gebruik je ze dan? Welke olie ga ik wanneer diffusen of smeren? Waar smeer je welke olie? En innemen…? Je kan onze dōTERRA oliën op 3 verschillende manieren gebruiken: Topisch, Aromatisch en Inwendig.


Topisch betekent plaatselijk op de huid aanbrengen.

Wanneer we de oliën topisch gebruiken, bedoelen we dat we de oliën op de huid aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld op je huid, je haren of nagels.

Je smeert de olie daar waar je het nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke plek en smeer daar de essentiële olie verdund met kokosolie. Wanneer je niet fit bent of een emotionele toestand wilt ondersteunen smeer de olie dan verdund met kokosolie op je polsen en achter de oren en/ of onder de voeten. Dit zijn de plekken waar de essentiële olie het best en het snelst wordt opgenomen.

Je kan veel oliën ook puur smeren, maar veelal verdunnen wij het met gefractioneerde kokosolie. Zo blijft de etherische olie langer op de plek zijn werk doen en doe je veel zuiniger met je etherische oliën.


Verschillende methoden om de etherische oliën topisch te gebruiken:

 • Direct op de huid smeren daar waar het nodig is om te verzachten, kalmeren of stimuleren.

 • Via massage; hierbij stimuleer je spieren, huid en bindweefsel. De essentiële olie kan een extra relaxerend, verkwikkend, verzachtend of stimulerend effect hebben.

 • In bad; etherische oliën toevoegen aan het water helpt om de etherische oliën dieper op te laten nemen via de huid.

 • Het maken van een kompres kan helpen om de pijn te verminderen of te ontspannen.


Aromatisch betekent de geur van de olie via ons reukorgaan tot ons nemen.


Wanneer we de etherische oliën aromatisch tot ons nemen bedoelen we via de neus, de geur inhaleren. Het inademen van de etherische oliën kan een hele grote invloed hebben op je geheugen, hormonen, emoties en ademhalingsstelsel.


Verschillende methoden om de etherische oliën aromatisch te gebruiken:

 • Je kan de etherische olie rechtstreeks vanuit het potje inademen.

 • Je kan een druppel op je handen laten vallen en uit smeren over beide handen en dan een kommetje maken en over je neus en mond leggen en de olie rustig inademen en tot je laten komen.

 • Je kan de etherische olie via een diffuser verspreiden.

 • Je kan van de etherische oliën een parfum maken.


Inwendig betekent dat we de oliën innemen.

Hiermee bedoelen we dat we de etherische oliën innemen. Dit kan de bloedsomloop en spijsverteringssysteem positief beïnvloeden.

Alleen de hoogste kwaliteit etherische oliën mogen gebruikt worden voor intern gebruik.


Verschillende methoden om de etherische oliën inwendig te gebruiken:

 • Direct onder de tong druppelen is een van de effectiefste manieren om de etherische olie inwendig op te nemen.

 • De etherische olie in een capsule druppelen en vervolgens innemen met een glas water.

 • In een drankje toevoegen zoals bijv. Water

 • Koken of bakken met etherische oliën. Een mini druppel etherische olie kan vervangen worden voor kruiden en smaakstoffen.


Meer leren over essentiële oliën?

Tijdens de basis workshop EHBO leer ik je hoe makkelijk de natuurlijke etherische oliën in te zetten zijn. Meld je aan en doe mee.


Daarnaast kan je na de workshop nog meer informatie krijgen, zodat je weet welke etherische oliën je waarvoor in kan zetten! Meld je aan met je e-mailadres en je krijgt het "Handboek voor dagelijks gebruik van etherische oliën" toegestuurd na het bijwonen van de workshop.Aanschaffen van oliën


Heb je nog geen oliën in huis? En wil je deze ook graag gaan gebruiken? Klik op onderstaande link om 10 basis oliën in een mooie set te bestellen. Er zijn natuurlijk nog meer sets en je kan ook altijd nog kiezen voor een account met losse oliën of producten.Daarnaast komt er vanuit mij nog een welkomstpakketje en veel informatie naar je toe en neem ik nog contact met je op voor een gratis wellnessconsult.


Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Bel of mail ons op thuisinolien@gmail.com welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt.

Voorzichtig


* Altijd verdund naar leeftijd gebruiken Buiten bereik van kinderen bewaren.

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Als u ziek bent, dient u altijd een (natuurkundig) arts te raadplegen. Raadpleeg je arts als je zwanger bent of onder behandeling staat.

* Etherische oliën kunnen een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

* Pas op met citrusachtige oliën op de huid wanneer je daarna de felle zon ingaat, want die maken de huid fototoxisch. Bij toepassing op de huid is het beter om gedurende ten minste 12 uur na aanbrengen de zon te vermijden.69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page